ברוכים הבאים לסדרת המאמרים בנושא: איך לבחור ריפוד לריהוט גן.
אם אתם קוראים את המאמר הזה, כנראה שגם לכם יש ריהוט גן עם ריפודים שהתבלו, עפו ברוח מהמרפסת או שדהו ממש. אשמח להרגיע אתכם – זה קורה לכולם.
בסדרת מאמרים אלו אסקור כיצד לבחור ריפוד לריהוט גן בצורה נכונה ובהתאמה אישית מלאה לתנאים שלכם. אסקור נושאים כמו נוחות המוצרים, עמידות, צבעים וגוונים, סוגי בדים ותחזוקה.
במאמר זה אתמקד בנושא עמידות ובדגש על בחירה נכונה של של סוג המזרן, בד והכל בהתאם לתנאי מזג האוויר השונים.
רכשתם פעם ריהוט גן והריפודים התבלו, דהו, או הפכו ללא נוחים מהר מאוד? המאמר הזה בשבילכם.
בנושא עמידות הריפודים לאורך זמן, אמליץ מאוד לקרוא את המאמר הקודם בנושא איך לבחור ריפוד לריהוט גן – פרק 1 – נוחות, שם תוכלו למצוא את המידע בנוגע לעמידות החומרים לאורך זמן ולהבין מהו החומר הנכון ביותר עבורכם.
השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא באילו תנאים הריהוט גן עצמו ממוקם:
- תנאי פנים
- תנאי חוץ מקורה (מרפסת, פרגולה וכו’), ובהנחה שמדובר בתנאים אלו, האם ישנה עדיין חשיפה חלקית לשמש?
- תנאי חוץ מלאים – תחת כיפת השמיים ללא קירוי
למעשה אלו שלושת תנאי החשיפה העיקריים של ריהוט הגן והריפודים. אחרי שעניתם על השאלה הזו, ניתן להמשיך לשלב הבא – בחירת המוצר הנכון וסוג הבד המתאים.
אילו מוצרים ובדים מתאימים לתנאי פנים?
אז כאשר אנחנו מדברים על תנאי פנים, מדובר בתנאים אופטימליים ביותר לריפודים. שכן, אין חשיפה לרטיבות, לחות, שמש (לרוב), ובכלל פגעי מזג האוויר. בהנחה ומדובר בתנאים אלו, אתם נמצאים בעולם של אפשרויות בלתי מוגבלות שכן ניתן להשתמש בכמעט כל סוג בד כולל בדים שמתאימים גם לתנאי חוץ (מה שלא נכון בכיוון ההפוך). המוצרים שיכולים להתאים לתנאים אלו כוללים מזרני קפיטונז’, מזרנים חלקים, כריות שפיץ, כריות מזוודה ועוד.
אילו בדים וריפודים מתאימים לתנאי חוץ מקורה?
ברוב המקרים, רוב האנשים שרוכשים ריהוט גן ממקמים אותו בתנאים אלו. מספר המרפסות בישראל רק הולך ועולה בכל שנה ביחס לבתי קרקע וגם מי שיש ברשותו בית עם חצר, לרוב יקרה את איזור הישיבה בפרגולה, או אמצעי קירוי אחר. אז מה צריך לזכור בנוגע לתנאים אלו?
לחות כמעט ולא תגיע לריפוד, יתכן ותהיה חדירה קטנה מאוד של נוזלים (אולי ברוח צד בתנאים מאוד קיצוניים) אך קרני השמש יכולות לפגוש את הריפודים בשעות היום השונות.
לכן, בתנאים אלו בכדי לשמור על עמידות המוצרים, יש לבחור בבדים דוחי נוזלים (בדים אלו לרוב מאופיינים בשכבת ציפוי פנימית שמונעת חדירת נוזלים (עד גבול מסויים – כל בד והגבול שלו). בדים אלו לרוב גם יותר קלים לניקוי מה שמאפשר שמירה על נראות טובה לאורך זמן.
אך מה עושים לגבי דהיה כתוצאה מחשיפה לשמש? לפניכם 3 אפשרויות:
1. שימוש בבדים בהירים ככל הניתן – בבדים אלו הדהיה שמתרחשת פחות מורגשת ולכן צבעם נשמר יותר בהשוואה לבדים כהים.
- שימוש בבדים עם הגנת UV – ישנם בדים שעברו טיפול למניעת דהיה למשך תקופה מסויימת – ישנם כאלו עם אחריות גם לכמה שנים. בדים אלו נחשבים ליקרים יותר אך אורך החיים שלהם יהיה ארוך בצורה משמעותית מאשר אלו ללא הגנת UV.
- שימוש בכיסוי לריהוט גן כאשר הסט לא בשימוש – באופן זה אתם מגנים גם לא רק על הריפודים אלא גם על הריהוט כולו. נכון, זה דורש מכם לכסות בכל פעם שאתם מסיימים את השימוש בסט אבל זו הדרך הטובה ביותר לשמור על הריהוט יותר מכל דבר פתרון אחר.
בבחינת סוג מוצר, גם במקרה זה ניתן להשתמש בכל סוגי המוצרים – מזרני קפיטונז’, מזרנים חלקים, כריות מזוודה, כריות שפיץ ועוד.
אילו מוצרים ובדים מתאימים לתנאי חוץ מלאים?
תנאים אלו הם בדרך כלל הכי פחות נפוצים אך עדיין קיימים. בעיקר שמדובר בריפודים למיטות שיזוף שכל הרעיון שלהם הוא להשתזף בשמש. אז מה צריך לקחת בחשבון כאשר החשיפה היא לתנאי חוץ מלאים?
- שימוש בבדים איכותיים ועמידים ללחות ובצבע בהיר ככל הניתן – בבדים אלו הדהיה שמתרחשת פחות מורגשת ולכן צבעם נשמר יותר בהשוואה לבדים כהים. בדים שעמידים ללחות לא יפתחו עובש. בכל מקרה ההמלצה בנוגע לבדים מסוג זה היא לכסות או לאחסן במקום סגור כאשר הגשם מגיע.
- שימוש בבדים עם עמידות ללחות והגנת UV – ישנם בדים שעברו טיפול למניעת דהיה למשך תקופה מסויימת – ישנם כאלו עם אחריות גם לכמה שנים. בדים אלו נחשבים ליקרים יותר אך אורך החיים שלהם יהיה ארוך בצורה משמעותית מאשר אלו ללא הגנת UV. בדים אלו יכולים לשרוד בכמעט כל מזג אוויר ולמשך שנים.
- שימוש בכיסוי לריהוט גן כאשר הסט לא בשימוש – באופן זה אתם מגנים גם לא רק על הריפודים אלא גם על הריהוט כולו. זו גם הדרך הטובה ביותר לשמור על הריהוט יותר מכל דבר פתרון אחר.
בבחינת סוג מוצר, במקרה זה מומלץ להשתמש במוצרים – מזרנים חלקים, כריות מזוודה, וכריות שפיץ. הערה קטנה – אם אתם מתכוונים לכסות את הסט בכיסוי לריהוט גן כאשר אינו בשימוש, ניתן להשתמש גם במזרני קפיטונז’.
מקווה עזרנו לכם.
נתראה בפרקים הבאים 🙂